Case

1664 Blanc – Inspired by Taste

1664 Blanc – Inspired by Taste

1664 blanc is a crisp, refreshing wheat beer, celebrated across the globe. In Denmark however it lived a lonely life unnoticed on shelves. Carlsberg wanted to change that; so, we were asked to create a new brand strategy fit for the Danish market. We introduced “Taste Makers”, repositioning 1664 blanc as a lifestyle brand rooted in fashion, design and the cultural scene. Cutting through a saturated, identical craft beer segment. As a result, 1664 blanc is now Carlsberg’s fastest growing brand.

Juryens Motivation

1664 Blanc – Inspired by Taste er fortællingen om, hvordan en lille fransk hvedeøl slog igennem på det danske ølmarked. En kampagne der har skabt imponerende resultater med en klar udfordring, ambitioner og en gennemtænkt strategi.

På trods af stor popularitet i andre lande, havde 1664 Blanc svært ved at få fat i det danske marked. Dét blev afsættet for en strategisk brandingkampagne, der bevidst går efter at løfte 1664 Blanc ud af ”øl-kategorien” for blandt andet at nå nye målgrupper, der ikke forbinder hvedeøllens lethed og citrusmag med øl. Kampagnen skaber denne mulighed ved dedikeret og målrettet at repositionere øllen som et fashion brand.

Taste Makers-kampagnen sender det klare budskab, at 1664 Blanc ikke er en øl, men en livsstil. Med en gennemført brug af ”Taste Makers” fra den danske mode- og designscene, sættes 1664 Blanc ind i en ny kontekst, og får et nyt udtryk. Det kreative greb ”Taste Makers” kobles til en række partnerskaber med modeevents som Chart Art Fair og Copenhagen Fashion Week, hvilket er med til elegant at positionere den lille blå øl i modeverdenen – og i markedet. Den effektive strategi har skabt meget overbevisende resultater på bare to år. I dag er 1664 Blanc, Carlsbergs hurtigst voksende brand og den andenstørste udenlandske øl i det danske marked. Det er markedsføring, der virker.

Stort tillykke til 1664 Blanc, Uncle Grey og IUM med AEA-sølv for 1664 Blanc – Inspired by Taste. Det er en flot og imponerende kampagne.

Juryen