Case

Eksperimentet der gik galt med vilje

Eksperimentet der gik galt med vilje

Dette er historien om, hvordan to store konkurrenter pressede Interflora på årets største dag for onlinesalg af blomster – og hvordan det med en enkel og effektiv aktivitet lykkedes ikke bare at holde salget på index 100, men at øge det til index 108 og opnå en ROI på 7,43. Det er samtidigt et bud på, hvordan man isolerer ROI’en af en enkelt aktivitet i en større markedsføringsinvestering.

01 01

Juryens Motivation

Juryen har til AEA 2017 med stor fornøjelse gennemgået en række cases, hvor omdrejningspunktet har været en eller anden form for et socialt eksperiment. Det er også tilfældet her.

Interflora var kraftigt udfordret på en ekstremt vigtig kortsigtet salgsaktivitet – som man tidligere havde haft for sig selv – men hvor man nu kunne se frem til massiv, øget konkurrence fra nye konkurrenter med store marketingmuskler. For et begrænset budget skulle der derfor skabes en effekt som både kunne redde salget på kort sigt – men også vise nye konkurrenter, at man fortsat ejer kategorien og, bedre end de fleste andre, evner at eksekvere baseret på stærke kundeindsigter – et mantra, som over en årrække har bygget virksomhedens brand.

I fortjener anerkendelse fra Advertising Effectiveness Award fordi resultaterne er imponerende gode! Baseret på klare målsætninger er der etableret en klar strategi, hvor mediastrategien og det kreative koncept er opbygget med maksimal synergi for øje og stor grad af kærlighed til detaljerne omkring optimal timing. Ambitionerne for salget blev indfriet, ligesom aktiviteten styrkede virksomhedens ejerskab til kategorien, og dermed blev de opstillede KPI’er til fulde realiseret – på trods af et stort spend fra de nye konkurrenter. Simpelthen effektiv markedsføring.

Hvis man elsker sin mor, så kan man også lide denne vinder. Tillykke!

Juryen