Case

FØTEX BASKER TIL PRISOPFATTTELSEN

FØTEX BASKER TIL PRISOPFATTTELSEN

Discountbølgen havde sendt føtex til tælling: Prisopfattelsen var blevet for høj, og mange kunder havde derfor fravalgt supermarkedskæden.

føtæsk er et casestudie i, hvordan man hurtigt ændrer prisopfattelsen med det primære formål at få flere kunder i butikken. Kampagnen, som blev afviklet i 2017-2018, forbedrede prisopfattelsen med 24,3% og sendte næsten to mio. ekstra kunder gennem butikken.

Og det kunne betale sig, da både omsætning og ROMI udviklede sig i positiv retning.

Juryens Motivation

Der er nogle kampagner, som for alvor deler vandene. Årets Grand Prix falder uden tvivl i den kategori. Vi har her en case, som foregår på et stærkt udfordret marked. Et marked, der over de senere år har været igennem en større transformation, og hvor konkurrencen er benhård. Årets Grand Prix-vinder havde initialt tabt kampen og stod i en meget besværlig situation. Og hvad gør man så? Man går selvfølgelig ”all-in”, og efter ca. 18 måneder ser situationen fuldstændig anderledes ud.

Med denne kampagne har man udvist et stort mod. Både på den strategiske og den kreative front. Kampagnen er ikke blevet skabt for at generere ”likeability”, men primært for at få opmærksomhed, aflevere et specifikt budskab, vende udviklingen og så ellers opnå resultater – og det gør den.

Juryen er enige om, at denne case sætter nye AEA-standarder, når det gælder tydelige og definerede målsætninger og dokumentation af resultaterne. Herunder også en klar prioritering af hvert delmål i processen med at nå frem til og lykkes med den overordnede målsætning. Der foreligger en 100% gennemsigtighed i beregningen af resultaterne. Den samlede omkostning til reklame og øvrige investeringer der er nødvendige for at nå målet dokumenteres også.

Resultaterne over en bred kam er blændende. Et af hovedformålene med kampagnen var at ændre prisopfattelsen af virksomheden. Man ville ud med budskabet om, at priserne var blevet reduceret på en stor del af sortimentet. Her øgedes kendskabet fra før til efter kampagnen med 159%. Det – i kombination med, at kvalitetsopfattelsen samtidig gik op med 16% – er imponerende. Også på kundestrømmen kunne man mærke effekten. Der var generel fremgang over hele linjen på alle parametre.

Kampagnen vinder imidlertid ikke på den kreative elegance. En knaldgul læspende boksehandske førte dialogen, skabte den nødvendige opmærksomhed og fik budskabet ud. Der er mange, som er dødtrætte af den boksehandske. Det lægges der heller ikke skjul på i selve casen, der beskriver den del indgående. Alligevel var der en konsistent tro på idéen. Man holdt fast i strategien og den kreative eksekvering. Det kræver mod.

Casen slår hårdt og præcist sin pointe fast hos danskerne i ren knockout-stil med en storslået effekt, som udløser årets Grand Prix.

Juryen – som i øvrigt tæller flere, der også er trætte af den gule boksehandske – bøjer sig i respekt og siger stort tillykke til WDP og Føtex for en beundringsværdig case.

Juryen