Case

Fra Marken til Parken

Fra Marken til Parken

Fra Marken til Parken er et eksempel på, hvordan man, ved at gå hånd i hånd, kan aktivere et sponsorat med stærkt lokal content, der måske ikke er interessant for den store befolkning, men ekstremt interessant ude i alle de små byer. Sydbank Pokalen bruger AI-teknologi til at filme de ’glemte’ 99% af alle fodboldkampe, som ikke sendes på TV. Sponsoraktiveringen har både drysset stjernestøv ud over de alle de små hold og samtidig boostet Sydbanks forretning, hvilket en ROI på 49:1 vidner om.

Juryens Motivation

Med et ønske om at komme tæt på kunderne, fastholde image og fremfor alt at bremse den faldende kundetilgang og ditto markedsandel, måtte Sydbank tilbage i arbejdstøjet for at præsentere kommunikation og branding, der på ny kunne overbevise kunderne om, at banken på empatisk vis er i øjenhøjde med dem. Valget faldt på et navnesponsorat for DBU’s pokalturnering, men for at Sydbank kunne komme tæt på sin egen kernefortælling, skulle karakteren af sponsoratet grundigt genfortolkes.

Over 12 runder tørner holdene i Pokalturneringen sammen i rundt regnet 800 kampe hen mod det store finalebrag i Parken. Kun en brøkdel af kampene bliver imidlertid delt med andre end tilskuerne på sidelinjen, og sponsoratet i sin klassiske form er derfor ikke voldsomt engagerende. Robert/Boisen & Like-minded gik derfor i gang med at identificere de kontaktpunkter, der lå passive og upåvirkede hen i den klassiske sponsorpakke.

Frem for alene at fokusere på eliten og tophold blev nyfortolkningen, at sponsoratet – og Sydbank – skulle drysse stjernestøv over de mange småklubber i turneringen og få dem til at mærke heltestatussen, der følger i kølvandet på et godt mål. Sammen med tech start-up-virksomheden VEO – der er specialister i kameraløsninger til fodboldhold – blev flere end 450 fodboldkampe optaget og highlights distribueret via en hyperlokal social-first tilgang, så de lokale helte kunne hyldes behørigt.

Sideløbende blev Sydbanks ansatte og filialer aktiveret, så der var fuldt lokalt fokus på mange felter og via en bred pallette af kanaler. Målsætningen var at rykke danskernes kendskab til banken, dens image og anbefalelsesværdighed. Med et kendskab til Sydbanks sponsorat svarer hele 40% flere kunder, at de positivt vil anbefale Sydbank – og i samme kategori svarer hele 125% flere ikke-kunder, at de vil overveje at skifte til banken. Der er altså rigtig fine afkast af investeringen og med endnu 2 år med stjernedrys, bliver det spændende at følge bankens rejse tilbage mod fordums tids flotte imagetal.

Det var en fornøjelse at se en fin case om en anderledes vej fra Marken til Parken, og juryen vil gerne kvittere med ædelt metal i form af en guld-AEA. Stort tillykke!

Juryen