Case

Help a Dane Summer Hits

Help a Dane Summer Hits

En af de største styrker og stærkeste drivkræfter i Help a Dane platformen, at den bygger bro mellem forskellige kulturer. Derfor producerede vi til sommeren 2018 en musikalsk oplys-ningskampagne, hvor fem musikvideoer opfordrer lokalbefolkningen på danskernes fem foretrukne feriedestinationer, til fortsat at melde sig under fanerne og hjælpe danske turister i solen. Alt i alt opnåede kampagnen Help a Dane Summer Hits en ROMI på 251%. Vi fik altså vores marketinginvestering hele 2,5 gange igen.

Juryens Motivation

Der tales ofte om udfordringen med at begå ”den svære 3’er”. Vi har her en case, der er i den kategori.

Problemstilling og budskab er de samme som i tidligere kampagner. Et vigtigt område, der kræver kontinuerlig opmærksomhed, for hukommelsen kan som bekendt være noget kort hos os danskere. Særligt når det handler om et emne, som vi har tendens til at glemme vigtigheden af. Kampagnen bygger på fornemmeste vis videre på de to foregående kampagner. Men med et nyt twist. Budskabet fortælles på en informativ, yderst sympatisk og tydelig måde – og med et glimt i øjet.

Casen har tre overordnede målsætninger omkring budskabsforståelse, engagement og adfærdsændring. Alle målsætninger blev opnået med en god marginal, og kampagnen opnår samlet en flot ROMI. Desuden skabte kampagnen en positiv buzz i medierne. Et stærkt element i kampagneplatformen er, at den bygger bro mellem kulturer. Igen er det fornemt tænkt ind at få fem forskellige lande til at hjælpe os danskere med at huske at bruge solcreme. Hele 67% af alle, der bemærkede kampagnen, vil fremover solbeskytte sig selv og familien.

Gennem et soundtrack med lokal musik i kombination med en beundringsværdig storytelling, var fokus endnu engang på at overbevise os danskere om, at otte timer i solen uden solcreme ikke er smart. Næste udrulning af kampagneuniverset ramte danskerne i foråret og vi takker charmerende Ramon og hans venner for hjælpen med at få en ung, solskoldet Viggo Mortensen (!) og resten af ”The Small Danes”, børnene, med at opføre sig klogere i solen.

Stort tillykke til &Co., Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden med en AEA af sølv for Help a Dane Summer Hits.

Juryen