Case

Kreativitet & Kommunikations ærespris

Kreativitet & Kommunikations ærespris

Kære Jan Duckert.

Det er med en stor glæde, at jeg står her og skal overrække dig Kreativitet & Kommunikations ærespris. 45 års indsats i reklamebranchen, tæt på et halvt århundrede. Et halv århundrede som en af branchens aller skarpeste knive i skuffen. Som strateg, som sælger og som leder af nogle af Danmarks mest succesfulde virksomheder i og omkring branchen.

Og ikke mindst som utrættelig forkæmper for vigtigheden af høj kreativitet. Du var en ung mand, tilbage i 1973, da du frisk fra militæret kom til Ted Bates og tjente dine første lærepenge under Mogens Holten. Der fandt Peter Wibroe og du hinanden, og resten er Danmarkshistorie. Og der skete noget magisk for den danske reklamebranche, da I to stiftede Wibroe, Duckert og Partners. Et bureau som i den grad kom til at dominere og sætte retning for hele branchen. Partners blev senere omdrejningspunktet for en lang række succesfulde selskaber i People Group koncernen.

Men Jan har ikke kun fokuseret på sin egen forretning. Jan har altid støttet op om branchen. Altid har han været der for Kreativitet & Kommunikation. Altid har man kunnet søge et råd hos ham. Hele 17 år, mine damer og herrer, er det blevet til i brancheforeningens bestyrelse. I mange år som næstformand.

På individplan har du i helt uhørt grad inspireret, støttet og hjulpet mange på vej. Du har været et fyrtårn for utroligt mange mennesker. Ja – der er formentlig også et par stykker der har slået sig på dig undervejs. Selvfølgelig er der det. Man er ikke konge i et halvt århundrede, uden et slagsmål eller to.

Jan stræber altid efter mere, bedre, større. Han er ambitiøs og elsker at se potentiale i andre. Vi fornemmer, at det giver Jan en helt særlig glæde at hjælpe andre videre, at opdyrke talentet. Jan er den type alfahan, der har det med at tage vare på sine egne, når man først er inde under hans brede vinger.

Æresprisen gives ikke til en mand på vej på pension. Jan har startet over 20 virksomheder, still counting. Nogle har han solgt, i andre er han fortsat aktiv. Nysgerrigheden er fortsat den store driver. Når Jan analyserer på den aktuelle udvikling og hvor der er mulighed for forretning, starter han fortsat virksomheder op. Senest i skabelsen af Cyber Defence Agency.

En skarp analyse og hjerne er kernen i dit virke – det har bragt dig, branchen og rigtig mange selskaber og individer langt.

Bestyrelsen i Kreativitet og Kommunikation er stolte over og glade for at tildele dig Kreativitet & Kommunikations Ærespris. Og jeg kan fortælle både dig og resten af forsamlingen, at det var en helt enig og meget begejstret bestyrelse som traf beslutningen.

Jens Peter Jensen
Bestyrelsesformand Kreativitet & Kommunikation

01 01