Case

LIDL BEYOND DISCOUNT – #LidlOverrasker

LIDL BEYOND DISCOUNT – #LidlOverrasker

In the past, Lidl has been perceived as a German, discount supermarket with low prices and poor quality. This case maps the journey that Lidl has been on to change their perceived image, through activities united under the brand platform #LidlOverrasker. The long-term media and creative strategy proved commercially successful in launching #LidlOverrasker, a range of gourmet products theWH-range, improved brand equity across 77 parameters, increased basket value and continued market share growth.

Juryens Motivation

Kan man overraskes, når det kommer til tyskerne?… Og kan man overraskes, når det kommer til discountsupermarkeder? Ja, hvis alle fordomme udfordres og tilbagevises, som det er lykkedes rigtig flot for Lidl, kan man ikke andet!

Sammen med TBWACopenhagen og Wavemaker påbegyndte den tyske discountkæde i 2017 en rejse hen mod at vise de danske kunder, at butikkerne ikke blot var fulde af halvdårlige kopiprodukter af tvivlsom, udenlandsk herkomst. Med ønsket om at skille sig positivt ud i klassen af discount-supermarkeder blev løsningen at introducere en gourmet produktkategori, der skulle trække kunderne til og overbevise dem om, at butikkerne var et besøg værd.

Med en stramt tilrettelagt plan gik Lidl i samarbejde med Michelin-kok Wassim Hallal derfor til markedet med en overraskelse: SÅ meget rigtig god mad for SÅ få penge! Den meget sete og delte film fra Hallals restaurant Frederikshøj i Århus, blev starten på en række af film med lokale leverandører, der hver især præsenterede de særlige både friske og danskproducerede varer fra Lidl. Med en bredt anvendt kanalstrategi med både TV, PR og SoMe i ryggen, blev indsatsen fulgt op af pop-up shops fyldt med gourmetvarer kurateret af Wassim Hallal – en helt ny produktlinje, designet til det kræsne, danske marked.

En virkelig flot, velgennemført kampagne, der trækkes hele vejen gennem butikkens kommunikation, så genkendelighed er sikret. I et marked præget af utrolig høj konkurrence lykkedes det den tyske outsider endelig at slå mere solid rod i danskernes bevidsthed. I et stagnerende marked lykkedes det således for kæden at øge markedsandelen fra 2,8% i 2017 til 3% i 2018. En stigning på 0,2% i modsætning til tidligere år, hvor den typisk har ligget på 0,15%.

Juryen kan desværre ikke dele oplysninger om ROMI eller udviklingen i omsætning med publikum, men en samlet vurdering af casen belønnes med en guld-AEA. Stort tillykke til både Lidl og TBWACopenhagen og Wavemaker for et flot og stort arbejde.

Juryen